Dehydrated

Igår gjorde jag misstaget att inte ta min bakfylla på allvar. Klunkade alltså inget vatten. Detta har resulterat i att jag fortfarande är uttorkad. Det är hemskt. Är ju pigg. Och pepp. Och glad. Men uttorkad. Min mun känns liksom sandpapprad. Och så har jag svullna ögon. Nu klunkar jag vatten konstant. Tänker att det kanske kan ge med sig till kvällen. Om inte så finns det ju inget som lite alkohol inte kan lösa.

La ju över bilder från mobilen häromdagen. Så såhär ser det ut när man tränar på Ktc. Tänkte att ni på något sätt någon gång kanske har användning av den informationen. Man vet ju aldrig.






Zero

Igår hade jag världens bästa hemmakväll. Mamma och pappa var på Fibes, oh Fibes! (jävligt avis, men ändå) på Katalin så jag hade lägenheten för mig själv. Kollade på Idol och Smala Sussie. Internet funkade inte så filmen jag höll på att ladda ner kom till 75% sen var det stopp. Gissa vilken film jag försökt ladda ner? Lust och fägring stor med Johan Widerberg. Min barndoms favoritfilm, med en touch av överdrift. Var hur jävla kär som helst i Johan iallafall. Är fortfarande, så klart. Men ja, så det fick bli Smala Sussie. Sen reprisen av Playa del sol. Fa-an vad jag hatar att inte kunna ladda ner grejer. Men det var gött ändå. Drack Cola zero, då är allt bra.

Nej, nu ska jag sy två klänningar. Den ena ska jag bara fixa hällorna på så banden slutar glida av. Den andra råkade jag ha sönder på fyllan. Skulle ta av mig den genom att dra den neråt, alltså inte över huvudet. När jag trodde att den var helt av råkade jag på något sätt fastna i bandet med foten och drog av hela axelbandet. Haha. Sa till mamma att jag fastnade i en krok på Stocken. Vissa saker ska man helt enkelt inte prata om.


I en annan del av Uppsala..

Igår:

En tom kartong ligger i hallen.

Pappa: Vem är det som har fått paket?
Mamma och jag svarar inte.
Pappa: men ååh, vem är det som har fått paket?
Jag: Din mamma
Pappa: Åsa, vad har du fått för paket?
Mamma: Jag har inte fått något paket så vitt jag vet
Pappa: Men åååh säg vad du har fått för paket!!
Mamma: Hon sa DIN mamma
Pappa: JA?
Mamma: Jag tror att hon skämtade om att det var din mamma, något sorts skämt
Pappa: Va? Min mamma lever ju inte längre?





Bright

Det här börjar bli lite tråkigt. Vill ha fest.
Sen sedan vi sågs har jag kollat på Project runway, druckit smoothie, druckit litervis med kaffe, kissat minst fem gånger och nu lyssnar jag på Bright eyes. Och jag lyssnar inte på dem för att jag vill. Nej, bara för att försöka tagga ner mig själv. (Lyssnade på Crack a bottle alldeles nyss, haha)

Men nu kom jag på vad jag ska göra. Jag ska ladda över bilder från mobilen.
Det, mina vänner, det är höjden av tristess.

MISSION ACCOMPLISHED

Och gissa vad? Tentan är avklarad! Kanske inte så svårt att räkna ut. Den tog mig lite över en timme att skriva och den var ungefär precis så som jag hade tänkt att den skulle vara, kanske lite klurigare. Ändå ganska kul att vissa frågor var exakt likadana som frågorna på exempeltentorna vi fick för att plugga på. Men jag klagar inte. Tack för det. Nu hoppas vi bara på att det blir ett stort lysande G.

Nu blir det inget mindre än; TENTAFEST!! Det bästa med att plugga, helt klart. Jag laddade precis upp med rosé (är det okej att dricka rosé annat än på sommaren? jag vill varken ha rött eller vitt ju) och öl. Är sjukligt taggad fastän jag är svintrött och finnig. Enda problemet som kvarstår är vad jag ska ha på mig. Antingen blir det volangklänning á la H&M eller min vackraste finaste sammetsklänning á la Paris, Kate & I (ni kanske tänker: men tönt? hon har aldrig nämnt märken på kläder förut, förrän nu när hon köpt en lite dyrare. Nä, sant. Men jag är så stolt över den! Och stolt över att ha råd med den. Hej studielån!). Känns lite som att jag borde spara min stora kärlek till Astrids b-day på lördag. Får bli volangis, med andra ord. Eller kanske inte? Äh, jag vet inte. Arre, du får bestämma!


Gillar att jag tycker att 600 kronor för en klänning är mycket. Pappa har alltid sagt att jag har en känsla för att hålla i pengar. Bra det.

Nu ska jag se om jag hittar något att äta till lunch. Om jag ska komma i volangklänningen ikväll gör jag bäst i att hitta typ soppa. Eller fil. PEACE!

Dålig som vanligt

Har varit fruktansvärt dålig på att plugga idag. Fick någon form av mental breakdown och kunde bara sitta och stirra aptiskt i väggen i ungefär en timme. Sen såg jag att det var repris av Christine så jag unnade mig det. Sen kom jag på att jag faktiskt aldrig såg det där sista avsnittet av Heroes, så jag drog igång det när jag ändå var igång. Sen läste jag lite till slut, men utan större entusiasm. Och efter ett tag hittade jag ett korsord som jag började lösa och sen middag på det. Nu genomlider jag världens värsta paltkoma. För vet ni hur man får en sådan? Jo, man äter sig övermätt på endast äckliga grejer. Typ som knäckemackor, falukorvsgratäng och päron. Jag spyr lite i min mun när jag skriver det. Sjukt äckligt. Men vad gör man om man heter Amanda och gillar att äta sig mätt?

Men nu ska jag ta tag i mig själv. Jag vill faktiskt klara den där tentan imorgon. Inget annat är acceptabelt.
Men först lite Perez!

active aggression

Känner mig dålig idag. Hade ställt in mig på att verkligen köra stenhårt, koncentrerat och oavbrutet pluggande. Bara för att det är det enda man kan göra för att slippa känna dåligt samvete om det är någon fråga man missar på tentan. Lång mening, ja. Men nu har det kört ihop sig lite kan man säga. Började bra runt nio-tiden någon gång. Var väldigt fokuserad. Läste tillochmed upp saker högt för mig själv för att dom skulle fastna ordentligt. Sen tog jag ett litet litet snedsteg. Skulle bara noppa ögonbrynen och betala en räkning. Det tog max 20 minuter (ja, jag kanske lallade runt lite också rå) och nu går det inte längre. Sneglar på böckerna och sneglar på datorn och det slutar alltid med att jag hamnar här. Funderar på om jag kanske ska stänga av den. Men då kommer jag förmodligen bara sitta och snegla ut genom fönstret istället.

Och jävla skitdag förresten. Jag var så lycklig imorse när det var sol. Tänkte att det var meningen att jag skulle råplugga och sedan gå ner på stan. Men NEJ strunta i mig och mina planer bara. Gör det. Jävla skitväder, jag hatar dig.

plusminusnoll

Jag klarade det praktiska provet! Med bravur dessutom. Inte ett enda fel, trots att jag fick den, enligt mig, svåraste; intramuskulär injektion. Men det gick galant. Dagen har jag spenderat hemma hos Anna. Skulle vara en pluggdag men blev kanske inte så mycket av den varan. Gjorde iallafall två gamla tentor. Nu ska jag dra till Uplands och käka lite burger. Jag dissar plugget för ikväll. Imorgon ska jag köra sista ansträngningen.

För övrigt håller jag helt klart på att bli sjuk. Har svinigt (!) ont i öronen och känner mig helt konstig. Varför blir jag sjuk nu? Jo, det ska jag säga er. Är ju tenta plus tentafest på torsdag och så Arres 20-årsdag på lördag. Då blir Amanda sjuk, det är bara så.


Amanda den älskvärda

Det är INGENTING sevärt på tv. Detta betyder att jag inte har någon ursäkt för att inte plugga. Hatar det. Kanske skulle kunna kolla på sista avsnittet av Heroes. Allt för att slippa plugga.
Har som sagt mitt praktiska prov imorgon, hur nervöst som helst. Men jag kan det jag kan nu. Får bara ångest av att sitta och rabbla alla steg i en injektion. Och grejerna till tentan är jag så trött på nu och har fortfarande två dagar kvar på mig att plugga. Så egentligen behöver jag inte plugga mer ikväll. Men ni vet hur det är. Att prioritera att göra ingenting alls framför att ta vara på tiden och plugga - det ger lite samvetskval. Helt klart.

Men äsch, Heroes får det bli. Och kanske lite smygplugg för att lätta på samvetet.

Förresten har jag namnsdag idag. Det betyder att jag fick lösa UNT-korsordet med mitt eget namn i idag. Hur underbart?



Och så funderar jag på om jag ska klippa page igen eller låta det växa? TELL ME RÅ!


Liebe

Och så är det måndag igen. Den värsta dagen på hela veckan.
Jag ska plugga hela dagen idag och det ger så klart upphov till en ångestklump. Kan inte komma igång och får ångest av det. Har praktiskt prov imorgon i kateterisering, venprov eller injektion (man får dra en lott när man kommer dit) och är så jävla jävla nervös. Helt klart ångestframkallande. Och så hatar jag att försöka vara produktiv och duktig medan jag sitter i världens största mjukisbyxor och världens största hoodie med fett hår och kaffeandedräkt. Vill duscha, men orkar inte. Och så kan jag inte riktigt koncentrera mig när mitt golv nästan täcks av damm. Och så tänker jag på att jag borde betala en räkning. Och spara pengar. och ÅH. Ni förstår. Vill ha frisk luft också.
Ska försöka styra upp mig själv nu. Fast mest av allt vill jag dra täcket över huvudet. Men det hade ni kanske redan listat ut.


(En positiv grej: I veckan ska jag och Carro boka resa. Berlin över nyår. ÅH!)


Schlecht

Jag pluggade ett tag. Ett ganska bra tag faktiskt. Tyckte att jag hade ett fint flow. Sen fick jag för mig att det var dags för en dusch- och lunchpaus. Nu är jag helt ur fas. Sitter och stirrar i tomma intet istället för att plugga. Har tänkt att plugga en timme till. Jag har ett klart mål framför mig. Men det är så svårt att få tummen ur. Det värsta uttryck jag vet, för övrigt.

Måstemåstemåste plugga nu. Men ska bädda sängen först. Och kanske lyssnar på en bra låt.
Sen så. Kanske.

1

Borde kompensera det dåliga uppdaterandet med ett jävla långt inlägg. Men jag har några problem.
Det trådlösa nätverkat fungerar inte så måste ha nätverkssladd. Den har jag dessvärre trampat sönder så den sitter inte lika hårt som den ska i uttaget. Och jag ligger i sängen vilket göra att den glider ut om jag inte håller i den. Således skriver jag det här med en hand. Och så måste jag plugga nu eftersom jag helt ärligt struntade i att plugga igår. Dumt av mig.

Men lite glad är jag ändå. Hade nämligen ångest för att jag hade sovit så länge som till halv tio. När jag satt vid frukostbordet och åmade mig påminde mamma mig om att den faktiskt bara var halv nio. Så nu vann jag en timme, kan man säga. Dags för plugg! taggad to the bones! (allt handlar om inställning har jag hört)


Uppdt från ett liv

Idag har jag:
- Haft seminarium
- Köpt världens finaste klänning från Paris, kate and I (som ska sportas ikväll), köpt en kofta från H&M. Och en annan klänning. Och smink.
- Fikat på världens mest otippade Café (Landings)
- Pluggat lite basala hygienrutiner och smittvägar
- Ätit Lasagne
- Sytt
- Sminkat mig

Och nu. Nu kommer mitt crew hit sen blir det ett svettigt ÖG och lot's of öl.
Imorgon plugg.


Älskar att skriva korta meningar, ja.




Skjut mig

Har varit hos min klassis Anna och pluggat hela dagen. Och käkat lite kycklingwok från Lilla Asien, dessutom. Vid fyra drog jag till tandläkaren och sedan gick jag och hämtade ut mitt paket. Nä, mitt paket innehöll inga snygga kläder eller intressanta böcker. Mitt paket innehöll Microsoft office-paketet. Och nä, jag har inte blivit hederlig och anti-ladda ner. Jag orkar helt enkelt inte tjafsa med Microsoft längre. Helt enkelt.
Nu MÅSTE jag verkligen plugga in alla svar till mitt seminarium i folkhälsa som jag har imorgon. Och då menar jag inte måste som i att jag borde, utan, det är faktiskt rent alarmerande. Imorgon klockan nio blir vi tilldelade en av frågorna som vi ska besvara och diskutera. Om jag ska vara helt ärlig så har jag inte svarat på frågorna särskilt seriöst. Och lite hittat på mina egna svar också. Så nu hoppas jag innerligt att jag får någon lätt fråga. Snälla, håll tummarna för mig!

Förresten. Tror att jag ska köpa en röd basker. Typ vinröd. Bara så ni vet. Jag har börjat frysa om öronen så hemskt, förstår ni.



Här är jag i skrivande stund. Har hört att det där med bilder gör att inlägget ser intressant och inbjudande ut. Tänkte att det kanske kunde behövas. (Jag är inte så dyster som jag ser ut. Ville bara fånga lite medlidande).




S

Låg i sängen i en timme i morse i kramper och vad jag skulle kalla spasmiska rörelser. Grät gjorde jag också. Ni undrar kanske varför? Mensvärk kallas det. Världens värsta jävla mensvärk. Detta är det enda tillfället då jag faktiskt önskar att jag var man.

För övrigt fick jag ett Friend request igår och blev överlycklig. Jag älskar när någon vill bli kompis med mig. Men så var det någon jag inte kände. Vi har iochförsig two friends in common, men jag tror att han kanske har addat fel eller så. Besvikelsen i detta går knappt att beskriva. Vilket hån va.


T

Det är alltid startsträckan som är den jobbigaste. Att komma igång med pluggandet, det vill säga.
Jag gick upp för en och en halv timme sedan men har ändå inte kommit någon vart. Istället har jag druckit otaliga koppar kaffe och läst bloggar. Jag skulle behöva ett lov nu. Har inte tagit en fika på hur länge som helst. Har inte tränat på hur länge som helst. Har inte shoppat på hur länge som helst. Men efter tentan nästa torsdag ska jag börja med att köra en all nighter på en viss nation (jag är förlorad till the dark side) och sedan ägna hela den helgen åt att handla kläder och fika.

Men det är långt dit. Nu ska jag skriva om kateterisering och lyssna på Bobban.




L

Det finns så många saker som gör mig ledsen just nu. Till exempel att:
- Det är Vänner och inte Seninfeld på kanal 5 klockan elva
- Det inte gick att ladda ner How I met your mother igår, så att jag inte har något annat alternativ än vänner
- Det gör så ont i mitt huvud
- Det varje kväll när jag ska somna går som en blixt i mitt huvud (japp, på riktigt) som gör att det känns som att huvudet ska sprängas
- Jag har gått upp i vikt och börjar känna mig tjock på riktigt
- Jag har så mycket i skolan att jag tror att jag börjar ge upp (liten överdrift)


Men jag håller fanan högt ändå. NOT.

Deutsch

Jag drömde att jag pratade flytande tyska inatt. När jag vaknade kändes det nästan som att det satt kvar. I drömmen pratade jag med en liten pojke som torkade av händerna på tröjan istället för att gå till toaletten och tvätta dem. Jag sa "Nächste mal sollst du zu das Klo gehen" Han sa "Warum?" Jag sa "Du muss deine Hände waschen". Sen kommer jag inte ihåg så mycket mer. Men fint var det.


Undrar över vad som hände med min pluggmotivation. Måste måste måste repetera basala hygienrutiner. Jag kör non stop tills jag stupar nu.

Ciao!

Angst (jaja, jag vet. förlåt)

Kunde inte somna igår för att jag låg och tänkte på allt plugg som jag inte har börjat med och borde börja med. Kunde inte gå upp imorse för allt plugg som jag inte har börjat med och börjde börja med. Har inte börjat än trots att jag gick upp klockan nio. Jag har så pass mycket pluggångest att det gör ont i magen. Utan överdrift. Kan verkligen inte komma igång. Vet inte ens vad jag ska plugga på och tänker bara på att det kommer vara skönt när tentan är gjord. Så jävla långt kvar tills dess.

Det enda som lättar upp mitt humör denna jävla skitdag är att någon med nicket "Ras-mackan" har besökt mig på Bilddagboken. Känns så jävla rätt i tiden det där med raser. Det där med Bilddagboken också förresten.


Återkommer när jag lever igen.

Just put your ass in to it

Om jag inte börjar tänka positivt snart så kommer jag att gå in i väggen. Så nu tar jag nya tag. Jag har bestämt mig för att ta tag i allt från och med imorgon. Den här veckan ska jag:
  • Ta reda på vad jag ska plugga på till tentan
  • Börja plugga till tentan
  • Lära mig att förstå vilka Popper och Kuhn var
  • Lära mig folkhälsosvaren till seminariet
  • Sluta äta så mycket onyttigt
  • Träna (kanske är att ta mig vatten över huvudet)
  • Träna injicering, venprov och kateterisering på KTC
  • Se The tough alliance på ÖG

Den här veckan kan bli asbra. Jag tänker inte få mitt första ig i världshistorien denna tenta heller. Nu kör vi!

Söndagsbilder




Älskar älskar älskar den här tröjan. Jag har snott den av pappa.


Och mitt hår har blivit tjockt och långt.


I bilen på väg till mormor & morfar. Likblek, sliten och svart under ögonen.


Man vet att det är höst nu.


Sunday bloody sunday

Hatar de här jävla söndagarna. Det är något med dem som gör att all livsgläde dras ur en. Dementordagen.
Jag gick upp tidigt och åt gröt. Hade tänkt att mormor och morfar skulle komma hit idag och att jag sen skulle gå och fika med Arre. Mormor och morfar kunde inte komma men erbjöd mig att åka till dom. Känner att jag vill lägga mig under täcket och sova bort hela dagen. Orkar inte duscha, sminka mig och klä på mig. Orkar inte ens svara på den enda lilla folkhälsofrågan som jag har kvar att besvara. Varför är det alltid alltid alltid såhär? Och jag inser nu att jag inte har tid att träffa varken mormor eller kompisar på hela veckan så det är idag det gäller. Men är det okej att banga eller? Jag känner mig sänkt.

Men det är ju sol iallafall. Dags att dra ner persiennerna?

I come in peace

Note to self: Sov ALLTID hemma efter en utekväll.

Man kan bara få kvalitetssömn hemma. It's a fact. Fan vad trött jag är.
Och den här bloggen är jättetråkig. Jättetråkig, känns inte som ett ord jag vanligtvis använder.
Antar att bakfyllan går att klandra för den saken.
Återkommer när jag lever igen, nu ska jag nämligen kolla på Heroes och How I met your mother.


ÅH

Min pappa är ledig den här veckan och min mamma börjar sent idag. Jag kan inte hantera det. Jag vill äta frukost själv. Ha UNT för mig själv. Kunna lyssna på Morgonpasset utan att folk överröstar det. Och så klart är Filip Hammar gäst idag. Brukar alltid höja upp radion i köket så att jag hör den även när jag sminkar mig sen. Men idag kan jag inte göra det, pappa får "ont i öronen". Har gjort febrila försök att lyssna på det på internet men det vill inte fungera. SÅ fruktansvärt irriterande. Och så håller jag på att bli sjuk också. Det gör inte saken bättre att jag faktiskt är ledig idag men ändå måste åka till skolan och göra massa arbeten. Och så ska jag iväg ikväll igen och träna injektioner och sånt.

Förlåt för att det här har blivit en neggo-blogg (som att det inte var det innan också, iochförsig) men jag är halvt död den här veckan. Kanske kommer allt vara mycket bättre imorgon efter klockan tre. Skolveckan accomplished, alltså.

Hvad fanden

Ord kan inte beskriva hur skoltrött jag är just nu. Sedan jag kom hem vid halv fem har jag gjort en webdugga, skrivit tre sidor om Florence Nightingales omvårdnadsteori och försökt besvara frågor om folkhälsa. När jag började med det sistnämnda och insåg att jag inte orkade besvara mer än två frågor gav jag upp. Nu är jag så trött och arg och less och trött. Ska skriva klart ett PM den här veckan plus besvara de där jävla folkhälsofrågorna. Och lägg på ett rollspel i bemötande på det. Och träna injektioner, kateterisering och venprovtagning på kvällstid. Och så lite tentaplugg. Vill bara ha ett litet break nu. Det lustiga är att jag inte kan säga "åh längtar tills när den här kursen är överstökad och tentan är gjord" för guess what? då har vi en ny tenta veckan därpå.

Förlåt, men jag orkar faktiskt inte mer. Ska gå och tröstäta russin nu och kolla på Gossip girl. Tacka gud för det.

Länkbonanza!

Min bror brukar säga att bloggar är töntigt, men det tycker inte jag.
Jag gillar bloggar så mycket att jag tänker lista dem, för att någon anonym efterfrågade det. Och eftersom jag aldrig har haft eller kommer att ha en stor blogg där folk efterfrågar saker, tänker jag göra denna nomen nescio till viljes. Here we go:
Alex Schulman - http://blogg.aftonbladet.se/pappabloggen
Calle Schulman - http://schulmania.blogspot.com
Parisa Amiri - http://nojesguiden.se/blogs/parisa
Niotillfem - http://metrobloggen.se/niotillfem
Jesper - http://metrobloggen.se/jespers
Soran Ismail - http://soranismail.se
Camilla Åstrand - http://nojesguiden.se/blogs/camilla
Bloggkommentatorerna - http://blogg.stureplan.se/bloggkommentatorerna
Viktor Barth-Kron - http://blogg.stureplan.se/Viktor
Kenza - http://Kenzas.se
Blondinbella - http://blondinbella.se (har typ slutat läsa, FINALLY)
Elin - http://e018.blogg.se
Malin - http://cityvoicess.blogspot.com
Jennie Hammar - http://glamour.se/noje/according-to-jennie


+ en handfull modebloggar som jag scrollar igenom utan att läsa.

Vava

Pics:




Färglad idag.


flying high

John Francis Daley

Och den fula (rätt söt ändå) ankungen växte upp och blev en svan:




Dålig dålig dålig

Kom hem vid halv ett idag. Har ätit lunch och läst alla bloggar man kan tänka sig. Har världens stressigaste veckor framför mig och borde ta tag i allt plugg. Har all tid i världen just idag. Men det går inte, just idag. Det är helt omöjligt. Sneglar på min kalender, tänker att jag bara kan försöka se över vad som bör göras. Men inte ens det orkar jag. Vill byta om till min favorittröja och lägga mig i sängen. Det är det enda jag vill göra idag. Fan för mig.

Herre-gud

Något förskräckligt har hänt. Har alltid alltid alltid hatat The Hills och The City. Ungefär alla i min lilla umgängeskrets har älskat dessa serier. Det har diskuterats om och om igen. Whitney dit och den där killen dit. Och jag har spytt galla över det. Sagt att jag aldrig skulle kunna underhållas av något såntdär. Känner iochförsig likadant nu, men det förskräckliga är att jag ägnade exakt hela gårdagen till att kolla på The City på mtv. Från klockan ett till klockan sex. Helt jävla sjukt. Och det första jag gjorde när jag kom hem var att kolla på tv.nu om det går något avsnitt idag också. Herregud. Jag skäms nästan. Men så klart har jag kommit på en sak som kan rättfärdiga detta. Den serien är ju helt icke-iqbaserad. Man behöver inte använda ens ett uns hjärnkapacitet. Det är så befriande. Så varje gång jag måste ta ett break från typ plugg och andra jobbiga grejer ska jag kolla på det. Det är som att hjärnan får vila i en halvtimme. Jävligt skönt ändå.

Har upptäckt att jag har skjutit upp att kolla på nästa Heroes-avsnitt för att jag tycker att det är komplicerat. Är det ett varningstecken när man inte orkar tänka längre?

Gött

Är numera 1100 kronor fattigare, men ack så glad. Har hittat de perfekta skorna. Bra bra bra. Har ingen bild på dem så ni får helt enkelt försöka visualisera dem. Pippiskor, typ. Fast med klack. Lo-hove it.

Är fruktansvärt taggad inför ikväll trots att sviterna från gårdagens bakfylla känns. Förstår inte riktigt hur man kan vara bakfull i två dagar av att bara ha druckit öl. Min kropp är inte vad den en gång var. Men lika glad är jag för det.
Har köpt Newcastle brown ale. Kanske världens godaste öl. Vill bara dricka NU. (lite varning på det kanske)


Samstag

Lyssnar på Bob Dylan och känner mig överharmonisk. Har målat naglarna och druckit både te och kaffe till frukost. Hade tänkt dra ut och springa, men så klart så är jag förkyld. Lite skönt är det ändå, att slippa springa.

Det var något jag funderade på som jag hade tänkt skriva. Hade tänkt vara lite intressant för en gångs skull. Men jag tappade det nog på vägen. Brukar vara så.

Ska väl kanske försöka ta tag i mig själv nu. En dusch på det här ba. Sen blir det stan och bolaget. Jag måste hitta  ett par vinterskor. PRONTO. Det fulaste som finns är ju vinterjacka och typ tygskor. Förskräckligt. Man kommer väl inte från förorten heller. (kul)



Har för övrigt asont i munnen. Allt liksom svider. Vad som har hänt det vet jag inte. Tänker inte göra några vidare efterforskningar heller. Punkt.

Skör

Har avverkat min första fredagkväll hemma på väldigt väldigt länge. Hade det inte varit för att jag är bakfull så hade jag nog aldrig stannat hemma. Inget ont som inte för något gott med sig, alltså. Men misströsta inte, imorgon blir det Velvet. Har en fruktansvärd överskottsenergi just nu. Vill springa. Kan bero på allt godis och chips jag ätit ikväll. M å s t e springa imorgon. Och eventuellt byta de skor jag köpte idag. Varför har jag en helt obotlig beslutsångest när det gäller klädköp numer? Blir så less. Och så är jag kärlekskrank. Vill bara få vara lite skör och faktiskt känna någonting. Var finns alla mina soulmates? Har kommit fram till att Calle i Idol är en av dem. Men finns säkerligen ganska många andra tjejer runtom i landet som också har kommit fram till. Trist.


Nu ska jag lyssna på About you know med Timo Räisänen. Inte för att jag gillar Timo utan mest för
att den låten är så konstigt fin.

 

Hur asymmetrisk är inte min läpp? Lustigt. Hatar folk som skriver assymmetrisk.

Aldrig aldrig mer

Nu sköljde ångesten över mig. Visste att det skulle ske förr eller senare.
Jahapp, bara att ta det för vad det är. Det vill säga  sittduscha och dra naglarna längs kaklet.
(Skämt å sido) Duscha ska jag iallafall.

Örn

Vaknade klockan tolv av att min hals hade korkats igen. Typ. Vad gjorde jag igår egentligen? Måste bero på det faktum att jag cyklade hem halv fem i morse i världens värsta skitväder. Ryser bara jag tänker på det, så kallt var det. Nu är jag självklart bakfull och jävlig. Käkade toasts till frulle och kunde knappt läsa vad som stod i tidningen. Då vet man att det är illa. HATAR att vara bakfull. Ska aldrig mer supa (läs: inte förrän på lördag iallafall). Ikväll ska jag kolla på Idol med mina lovers, förhoppningsvis. Annars får jag kolla med mamma, men det är ju inte riktigt samma grej.

Måste gå och prova jackan som jag köpte igår. Har inte bestämt mig. Ville verkligen inte ha en H&M-jacka i år igen, men å andra sidan är jag inte så jävla rik som jag vill tro att jag är. Thug life.

Kort

HERRE-gud vad mycket man missar på internet när man går i skolan och sånt. Har så mycket att ta igen så att jag får ont i magen. Men det får jag göra en annan dag. Nu ska jag dricka öl med Carro för att fira att mitt första PM är avklarat.

Nu ska jag platta håret.


Kul det här med blogg va?

No BFFs

Har lyckats färdigställa det jag skulle färdigställa. Alltså sammanfatta en artikel på ganska många sidor till en A4. Med 1,5 radavstånd till och med. Det var inte lätt. Men nu är det klart. Var väl iochförsig klara för ett par timmar sedan egentligen. De senaste två timmarna har jag nämligen ägnat till att försöka läsa två långdragna artiklar på engelska om bemötande av cancerpatienter. Hade kunnat vara väldigt intressant om det inte vore för att jag är dödstrött och den ena var på 10 sidor och den andra på 27. Inte riktigt läge för det just nu, känns det som.
Hade tänkt att ta tag i massa andra grejer idag också men jag ger upp.
Ska byta om till min favorittröja nu och lägga mig i sängen och kolla på valfri dålig serie. Eller ladda hem senaste How I met your mother.


Förresten. HUR tråkigt är det inte att Seinfeld inte går på femman längre? Väldigt tråkigt. Men HUR tråkigt är det inte att Vänner går istället? Alltså HERREgud. Jag kan inte kolla på Vänner i vanliga fall. De bara fjollar runt med sina tråkiga skämt, men man kan i viss mån ta det för vad det är. Men klockan elva på kvällen när man vill ha ett program som Seinfeld, mysroligt, är det nästintill fysiskt omöjligt att kolla på Vänner. Får liksom ont i huvudet av Jennifer Anistons röst. Trodde inte att hade såhär mycket aggressioner inför Vänner, men jag antar att vi har fått det svart på vitt nu. Har alltid försökt gilla det, försökt vara en i mängden liksom. Men herregud, jag kollar nästan hellre på Ellen. SÅ illa är det.


Draft: Okt. 7, 2009

Dear blog,

jag är så ledsen att jag måste försumma dig på det här viset. Nu ska jag skriva PM så jag har tyvärr inte tid.
Men ikväll, då jävlar ska det bli liv i luckan. Lovar.

Yours sincerely
/ Amanda

(Kändes helt rätt med början och slut på engelska. Well, what can I say? Je suis international.)


Livin'

Tror jag har kommit fram till att jag inte känner något sug efter att åka till Frankrike. Varken franska eller frankrike har någonsin fascinerat mig. Förutom fransk film och Audrey Tautou. Men annars så är det inte så mycket som jag lockas av. Inte så att jag inte vill se Paris, men det är inte samma sak som det sug jag känner för att åka till Berlin om och om igen. Eller London. Eller Prag. Eller New York eller Dublin. Eller Köpenhamn.
Alla dessa städer känns helt oslagbara. Medan Paris känns fint. Det känns som att Paris ska vara så mycket som det egentligen inte är. Men jag vet ju inte, jag har ju aldrig varit där. Därför borde jag åka dit och se hur det egentligen är. Men just ikväll kan jag inte boka en biljett, jag kanske gör det imorgon.

Jag känner mig nästan gråtfärdig när jag tänker på Berlin. M å s t e åka dit över nyår.

S

Har en timme på mig att bestämma mig för om jag ska åka till Paris eller icke.
Jag är ju sämst på sånthär med att bestämma mig.
Och så är jag på världens sämsta humör. Skulle förmodligen kunna gråta och skrika tills all energi gått ur mig.
Så jävla jobbigt.


Fast lite glad blev jag nu när det slog mig vad jag drömde inatt.
Drömde att jag träffade Sune (i Sunes sommar/jul of course) fast egentligen var han Gladis.
Helt sjukt, men ändå så himla festligt.

Fakk

Gud är en man och han skrattar åt kvinnan.
Jag behöver gå in på två sidor nu. Den ena kanske lite viktigare än den andra, men ändå.
Den första är medfarm där jag ska kolla på en webföreläsning tills imorgon. Måste måste måste göra det.
Och så vill jag in på pirate bay för att ladda ner Entourage.
Vad händer? Jo, alla hemsidor fungerar att gå in på utom dessa två. HUR jävla skrattretande får det vara?
SKJUT MIG BEFORE I KILL SOMEONE.

Måndagens bekymmer

Ibland överträffar jag mig själv. Kom hem från skolan vid halv fyra och har fortfarande inte orkat ta tag i mitt pluggande. Det enda jag har gjort är att äta mat och läst bloggar, så klart. Jag ska inte ens plugga mycket. Jag ska läsa en artikel om sömnproblem hos patienter och försök sammanfatta den lite i mitt huvud alternativt skriva ner lite stödord i marginalen. Det är det enda. Men det går ändå inte. Sitter och tänker på att det vore skönt att sova istället.
Men som vanligt - När jag väl har beklagat mig över det i ett blogginlägg brukar jag ta tag i det. Så även nu.

Förresten tror jag att jag ska boka en flygbiljett till Paris. Viva la France? Typ så.
Jag har bara varit i Frankrike någon gång och då var jag så liten att jag knappt minns något.
Dags att dra fram franskan med andra ord. Jag kan säga bonjour, merci, j'adore, mon dieu, oui oui och palevous francois (kan självklart inte stava det då jag aldrig läst franska men ni kan väl bara låtsas förstå)
Men det kan jag väl klara mig på? Känns som att "one beer please" är ganska universiellt ändå. 



Min paintfärdigheter är ju inte av denna värld. Je sois Amanda. Merci. Bonjour.

Ge mig

Jag tycker att det är lite sorgligt att man är lite lite ensam och lite lite avtrubbad mesta delen av sitt liv. Inte så att jag är ledsen över det, bara att det är lite sorgligt.

Tänk om livet kunde vara såhär som en förfest på sommaren med de bästa av kompisar. Det är kvällssol så klart. Man kan ha solbrillor länge länge länge. Man håller någon i handen som håller tillbaka. Och musiken som spelas är bra och hög men inte för hög. Kvällen fortsätter tills det blir natt men man är fortfarande glad och man somnar bredvid någon som skrattar åt samma saker som en själv och kysser en utan att tungandas.

Tänk om allt var så va! Visst vore det härligt? You can't argue on this one, liksom.




One flew over the cuckoo's nest

Har skickat in hemtentan nu. Och läst ut "Skalliga damen". Nu ska jag kolla på Broder Daniel Forever och fyllas av nostalgi. Sen kanske jag hoppar in i duschen och pluggar lite till.
Men mest av allt vill jag ligga i sängen hela dagen och dricka kaffe och kolla på repriserna av Vem vet mest?





Såg förresten One flew over the cuckoo's nest (Gökboet) igår. Så himla himla underbar. Lätt med på min topplista över världshistoriens bästa filmer. Åhå, Randall Mcmurphy.

Sonntag bloody Sonntag

Idag är dagen D. Inte bara för att det är söndag utan också för att det är idag det gäller.
Ska skicka in min hemtenta och kolla igenom allt som jag bör veta inför veckan så jag inte missar någon inlämningsuppgift eller liknande. Men tänker att jag måste värma upp med lite bloggläsande först, jag känner mig inte vaken än. Och känner jag mig själv rätt så blir det slösurfande i timmar tills jag inser att jag måste styra upp mig. Därför kör vi deadline på max en timme. Jorå, det här ska nog gå...



Såhär glad är jag, NOT.

B

Jag är så jävla bakfull just nu. Det blev nog alltför många öl igår. Och vin och sprit.
Herre-gud. Så känner jag. Min mun känns slemmig och uttorkad på samma gång. Mitt hår ser ut som tagel.
Brände över 500 kronor igår. Hur fan lyckas man med det på nation? Jo, just det, man avrundar med asdyrt fyllekäk och konstig svarttaxi. Livet är härligt idag. Måste ta mig iväg till Willys och köpa cola zero och choklad om jag ska överleva det här. Ska nämligen plugga sen.
Jag är ensam hemma också. Gissa vem som ska äta pizza till middag? Framför tvn dessutom.
Welcome to the fabulous life of Amanda Lundgren!


New

Jag skulle aldrig kunna bli modebloggare. Jag är totalt värdelös på att ta kort på kläder.
Med blixt, utan blixt? Ljus bakgrund, mörk bakgrund? Underifrån, ovanifrån? Det är en hel vetenskap.
Men här är dom iallafall, mina nya lovers.







Värdelös, som sagt..

LM

Bra att jag gick ner på stan idag för att hitta en jacka, skor och "funktionella" kläder. Alltså kläder som jag kan ha till vardags. Typ koftor och diskreta klänningar. Jag kom hem med två klänningar. Absolut inte vardagsklänningar. Köpte strumpbyxor också bara för att jag älskar känslan av nya strumpbyxor. Nu är jag 700 kronor fattigare och tänker att jag verkligen borde lämna tillbaka den ena klänningen.
Varför har jag blivit så jävla oekonomisk? Vad har gått fel?

Dock ska det tilläggas att jag faktiskt hittade en jacka. Men från den var från Stockholm LM och kostade 1500. Och då var den inte ens särskilt varm. TRIST.

Pros and cons

Är det normalt att grubbla i typ en halvtimme över om man ska cykla ner på stan eller gå?
Jag har inte bestämt mig än. Försöker väga för- och nackdelar.
För att gå:
- Har inte gått ner på stan på länge, vore skönt att lyssna på musik (vågar inte lyssna på musik när jag cyklar eftersom jag är en helt bedrövlig cyklist och med största sannolikhet skulle bli påkörd om jag inte hörde något runtomkring mig)
- Det är kallare att cykla än att gå
- Det finns typ inga cykelparkeringar och jag orkar inte leta så länge

Mot att gå:
- Det går ju väldigt mycket snabbare att cykla
- Man får alltid eftersvettningar när man går (eftersom jag inte kan gå långsamt. Måste typ springa om alla som går framför mig)
- Om jag har cykeln med mig kanske det triggar mig till att orka gå och köpa cykellysen
- För att hinna hem till Idol efter jobbet ikväll är cykel ett måste

VAFAN. Det går ju inte att välja. Jag kanske stannar hemma.

Krämpor

När jag pratar med min mormor brukar hon beklaga sig över alla krämpor. Men vi konstaterar alltid att det inte är konstigt att ha ont lite överallt när man är 81 år fyllda. Det är ju livets gång. Det som alltid gnager när vi pratar om det här är att jag är 20 och har nästan lika många krämpor. När jag klagar över det för kompisar eller mamma och pappa så tänker jag att dom måste tro att jag hittar på, eller att det är inbillning. Jag börjar nästan tro det själv. Att alltid ha ont någonstans eller ha någon form av åkomma, utslag eller liknande är så jävla tärande. Och tråkigt. Det är alltid något när det gäller mig. De senaste åren kan jag rabbla upp: Någon konstig hudsjukdom som hette något med Rosea, hundra infektioner i min tå, tusen stukningar av foten, irritation på hjärtsäcken, spänningshuvudvärk, ryggvärk, jobbig astma och nu sist konstiga hudutslag. Plus nageltrång.
Jag självömkar inte, det är ju inte särskilt allvarliga saker. Men fan vad tråkigt det är. Jag orkar inte mer ringa till doktorn, oroa mig över läskiga sjukdomar och inte kunna träna på grund av att jag inte känner mig frisk.
Och kontentan av det hela: Hur fan ska det gå för mig när jag är 80? Jag kommer ju vara ett vårdpaket då. Kanske redan vid 50. Bra där.

Men äh, nu ska vi vara glada. Nu ska jag gå ner på stan och försöka shoppa. (Och dessförinnan ringa hudmottagningen och försöka få en tid. Haha, lite ironiskt är det väl ändå).


RSS 2.0