Aldrig helt perfekt

Borde egentligen ligga i sängen nu. Förstår inte alls varför jag är uppe. Idag är en sådan dag då jag var på så pass bra humör att jag tänkte "snart måste det hända något dåligt, för att kompensera". Och så klart hände det något dåligt. Men vi börjar med det bra. Tentan imorse gick väldigt bra, sen gick min kavaj sönder (iochförsig inte bra) men jag hittade en ny som är minst lika snygg. Hittade en klänning på rea på Weekday också. Och en klänning till Valborg. När jag kom hem efter en heldag på stan drog jag direkt ut och sprang. Sprang dubbelt så långt som vanligt och det gick fruktansvärt bra. Efter det drog jag till V-dala och drack EN öl. Det har aldrig hänt förut. Men det var en upplevelse. När jag kom hem hände det dåliga. Upptäckte att jag fått ett mail från en kursansvarig som påstår att jag inte har lämnat in mitt bedömningsformulär från praktiken. Om jag inte lämnar in detta blir jag inte godkänd. Grejen är ju bara den att jag lämnade in det. Två dagar efter avslutad praktik dessutom. Nu är jag skitarg och irriterad och uppstressad (i riktigt amanda-anda) och vet inte vad jag ska ta mig till riktigt. Ska ringa henne imorgon och vara arg (fast vuxen).

Det var det. Jag reserverar mig för eventuella grammatik- och stavfel.
Nu ska jag hoppa ner i min säng och försök att inte tänka på det där jävla formuläret.

Nerver

Mina tenta-nerver börjar kicka igång. Är klar med plugget nu och väntar bara på att få skriva den. Det enda jag har att göra nu är att intala mig själv att det kommer gå förträffligt. Inställning är allt. Men jag kan ändå inte riktigt samsas med tanken att jag inte ska plugga något mer. Det gnager i mig. Borde jag kanske kolla igenom de gamla tentorna en gång till? Ja, jag borde nog det. Kanske kommer det göra mig ännu mer nervös. Men hellre nervös än gnagig, som jag brukar säga.


Ett förresten: Jag är så fruktansvärt taggad på kvalborg och valborg. Det här kommer bli episkt. Eller bara jävligt bra. Ska köra aftonbön till vädergudarna de kommande kvällarna. Klyschigt månne, men ack så effektivt (?).

I brist på annat i mitt liv

Det enda (typ) jag vill att folk ska veta om mig är att jag älskar Joel Kinnaman. De som visste det sedan tidigare - bra. Ni som inte visste det - nu vet ni. Det speciella mellan mig och Joel är att jag upptäckte honom först. Ja, detta är en enda tillfället då man kan använda sig av 5-årings-argumentet "jag tog den först!", i detta fall "jag tog honom först". Jag blev kär redan första gången jag såg Tjenare Kungen. Sedan glömdes kärleken bort ett tag. Den lades liksom på is. Den väcktes till liv igen en ångestfylld bakisdag. Låg i sängen och upptäckte Hannah med H i tevetablån. Joel Kinnaman som arg punkare. Att det skulle bli vi igen är ett faktum. Jag anser därför att alla som upptäckte honom iochmed Johan Falk eller Snabba cash bara är fake. Jag är den enda som är äkta.

Nu gör han MQ-reklam min käre Joel. Stod och stirrade i en minut på en av affischerna på stan idag. Jag vet, en minut låter ju inte särskilt mycket. Men tänk att se någon bara stå och stirra rakt upp och ner längre än tio sekunder. Ja, det ser helt idiotiskt ut. Men jag tog den risken. Allt för kärleken!





Joggers

Vart tog min energi vägen? Är så jävla trött. Skulle kunna somna bara jag la huvudet på bordet. Jag tror att det kanske är pollen (och matteplugget). Men mest pollen. Borde, måste och vill verkligen ut och springa men känner mig inte jättepepp när hela huvudet är fullt med snor. Jag får promenera istället, helt enkelt. Men jag får alltid mindrevärdeskomplex när jag går istället för att springa. Blir så ledsen när joggande personer tar sig om mig i spåret. De tänker säkert "så jävla lat tjej. om hon ska deffa får hon väl springa lite istället för att gå där och lunka". Vill skrika att jag faktiskt är förkyld och allergisk mot pollen. Men det skulle inte tjäna någonting till ändå, personen i fråga skulle garanterat svara med "och jag har ett brutet ben". Joggar-människorna är de tappraste av människor. Gör allt för att komma med i den kategorin. Men idag blir det power walk, jag vill inte dra på mig någon livshotande sjukdom såhär inför valborg och allt. Med allt menar jag tentan och kvalborg.


here i am and i take my time

Den här låten är en av de bästa som finns. Tror jag. På den tiden då jag lyssnade mycket på Coldplay upptäckte jag denna på Parachutes-skivan. Grät blod över att den var typ 40 sekunder lång, ville bara ha mer mer. Nu har jag hittat en extended version som är två minuter. Kan lyssna på den femtontusen gånger om.

Och något har hänt som gör att jag inte kan få in youtubeklippet här. Men här är länken iallafall: http://www.youtube.com/watch?v=44bElffx0IE



Med risk för att vara tjatig: gött liv!

Vissa dagar är helt enkelt bättre än andra. Vaknade klockan nio bakfull och förvirrad men efter några mackor och en dusch var den största delen av bakfyllan utplånad. Bunkrade upp med cola, godis och pasta på lutis på vägen till Jossan. Vi gjorde gamla tentor och det gick faktiskt rätt bra. Efter pluggandet åt vi pasta. Sen sov J ett tag, Anna fb-chattade med sin pojkvän och jag läste cosmo. När syret började ta slut i lägenheten promenerade vi ner på stan och drack kaffe på bryggan. Och rökte lite cigaretter.

Jag älskar söndagar ibland. Och jag älskar mig själv när jag lyckas ta tag i saker och ting även fast jag har en vinare och några öl i bagaget sen kvällen innan.


Snart ska jag äta en sjukt god middag sen ska jag kolla på Vampire diaries (idioti) och slutet på The imaginarium of doctor Parnassus.

Tills dess kör jag bloggläsnings-maraton.




Sammanfattat

Har hundra saker i huvudet, så jag låter det bara flöda. Var på fruktansvärt dåligt humör hela dagen. Det var iskallt i föreläsningsalen och jag orkade inte koncentrera mig alls. Åt en macka (hemifrån! jag har börjat bli ekonomisk) som var äcklig, beach 2010 eller hur var det? Andra föreläsningen lyckades jag dock koncentrera mig. Insåg att saker och ting inte är så svårt när man faktiskt lyssnar. Gick ner på stan i snön? regnet? och rökte en cigarett. Var nog det jag hade saknat hela dagen. Köpte en mascara för det presentkort jag fick av H&M förra veckan och så 10% rabatt på det. Jag betalade sju kronor. Hur bra jobbat var inte det? Hittade en råsnygg klänning också, men hann inte prova. Ska lätt lätt lätt köpa i helgen. Har inte köpt kläder på hur länge som helst. Och så var det det där med vädret. Orkar inte riktigt längre. Det är svinkallt, man orkar inte klä sig så snyggt som man vill och jag kan inte ha utsläppt hår eftersom det blir frissigt så fort jag går ut. Men det går inte att göra någonting åt det, så jag ska försöka bespara mig själv (och min omgivning) från att klaga. Jag väntar med tills valborg om det är samma läge då.

Nu ska jag klunka vatten och äta en macka. sedan drar jag till lutis på födelsedagsmiddag.
Blir ingen öl på Weekday-eventet, men jag är glad ändå. Öl = inte förenligt med varken matteplugg imorgon eller beach 2010.


Gött

Jag drog ut och sprang ändå. Och jävlar i min lilla låda vad bra det gick! Det var inte ens ansträngande idag. Nästa gång ska jag levla upp mig och springa längre. Glöm det där som jag sa om att vara på dåligt humör. Är så jävla endorfinstinn.

Bortsett från att jag är lite rädd för att dö i hjärtmuskelinflammation. Sprang nämligen med lite halsont. Åh, hatar att vara hypokondriker/panikångestare.

Men skit idé (som Katrin dåvarande Schulman alltid skrev istället för "skit i det") nu ska jag duscha och äta mat. Gött liv.

I just wasn't made for these times

Herre gud. Idag önskar jag att jag kunde få leva någon annans liv. Satt inkörd i ett gruppfrum på Ackis från klockan nio till tolv och räknade läkemedelsräkning. Förstod inte jättemycket och fick panik. Efter det cyklade jag och Anna till BMC och fortsatte med räknandet. Klockan tre gav vi upp. Smått gråtfärdiga efter att ha insett att den bok vi köpt för 300 kronor är helt värdelös. När vi kom ut för att cykla hem regnade/snöade/haglade/whatever det och jag ville bara skrika hela vägen hem. Nu har Anna köpt den bättre boken för oss att dela på. Så nu blir det till att betala för ytterligare en bok. Det ska tilläggas att jag var aspeppad på att dra ut och springa idag. Är inte riktigt det längre. Vill mest ligga i fosterställning.

Så är det. Vissa dagar är inte livet vad man vill att det ska vara.
Imorgon ska vi fira Anna med middag och sen ska jag försöka hinna gå på lite festives på
Weekday. Hoppas att det blir en bättre dag.


Attención

Ibland kan jag bli trött på mig själv för att jag är en attention whore. Jag är en sådan som omedvetet hörs och syns överallt. Jag uppdaterar exempelvis min fb-status alldeles för ofta och innehar en blogg. Bara det är ett tecken. Undra varför vissa människor blir sådana, medan andra aldrig har uppdaterat en endaste fb-status i hela sitt liv. Eller ägt en blogg.

Blir inte alltid irriterad på mig själv över detta faktum. Ibland älskar jag mig själv också också. Får ju faktiskt till det ibland. Självgod, gött. Självgött.


Attención

Ibland kan jag bli trött på mig själv för att jag är en attention whore. Jag är en sådan som omedvetet hörs och syns överallt. Jag uppdaterar exempelvis min fb-status alldeles för ofta och innehar en blogg. Bara det är ett tecken. Undra varför vissa människor blir sådana, medan andra aldrig har uppdaterat en endaste fb-status i hela sitt liv. Eller ägt en blogg.

Blir inte alltid irriterad på mig själv över detta faktum. Ibland älskar jag mig själv också också. Får ju faktiskt till det ibland. Självgod, gött. Självgött.

Pretto

Lägger ner det här med läkemedelsräkning för ikväll. När jag skulle börja räkna infusioner tog det stopp i huvudet. Och jag tror att det är smartast att sluta innan jag börjar gråta. Annars kommer jag sätta upp en spärr i huvudet som gör att jag aldrig kommer lära mig det. Eller så är det här bara en undanflykt för att slippa plugga mer ikväll. Det beror lite på hur man vill se det.


ÅHH vad jag har blivit tråkig. Orkar inte med mig själv. Någon gång, någon dag ska jag skriva något jävligt bra och intressant. Tills dess tar jag mitt huvudvärkssprängda huvud och går och gömmer mig. (Läser Perez det vill säga).

Men en sak bara. Det finns en blogg som jag läste förut. Jag tyckte den var helt okej. Nu läser jag den inte längre då jag så fort jag går in på bloggen drabbas av panik. Jag upplever den här tjejen så stel och pretentiös att jag får ont i magen. vill bara dra ut pinnen, så känns det. Så, gör mig nu en tjänst. Gå in och läs hennes blogg och se om ni upplever samma sak. Om ni inte gör det bekräftar det min teori om att jag hatar henne för att jag är internet-kär i hennes pojkvän. Vill helst inte behöva bekräfta denna teori. Läs läs läs!

Dienstag

Hatar att google rättar mina sökningar, men har fel. Dom verkar älska särskrivningar. Blir less. Google ska ju vara källan till all kunskap. Typ.


Idag har jag gått i skolan. Ganska många plus, ganska många minus. Plus var att träffa klassisar, försöka förstå sig på farmakodynamik och ja, träffa klassisar? Minus var att farmakodynamik var svårt och att sista föreläsningen var helt värdelös att gå på.

Nu borde, ska, måste jag plugga läkemedelsräkning och maila en lärare.


Numbers

Är ganska nöjd med dagen. Har faktiskt gjort framsteg med läkemedelsräkningen. Tabletträkning klarar jag utan problem, injektioner nästan lika bra och infusioner halvbra. Rätt gött med tanke på att infusioner var ett enda stort frågetecken innan idag. Kontinuerlig tillförsel och spädning är jag fortfarande ganska dålig på. Men det kommer!

Är helt yr i huvudet nu av någon anledning. Antingen beror det på allt räknande, springturen, för dåligt näringsintag eller att min hästsvans sitter för hårt. Vilken underbar slutledningsförmåga jag har. Kan rabbla tusen möjliga anledningar bara sådär.

Nu ska jag kanske räkna lite till, sen äta och sen dra till ackis och ta blodprov.
Därefter ska jag fika. Det här dygnet verkar ha väldigt många timmar.


Ett för övrigt: Hatar när folk stavar ackis med "kk" istället för "ck". Vilka svenska ord med kort vokal stavas med dubbelt k efter? Säg något ord. Ba göre. Nej, visste väl det.
(Att jag i åttan hade mailen "[email protected] ska vi inte prata om).

FML

Idag har jag fysisk ångest. Det gör så jävla ont i magen. Egentligen började det redan igår kväll då jag skulle sova. Men då var det mest svettningar och krypningar. Ångest på grund av att skolan börjar på riktigt igen efter världens slappaste kurs. Jag har knappt ansträngt mig i pluggväg på fyra-fem veckor och jag är rädd att jag inte ens ska veta hur man pluggar längre. Imorgon börjar det och nästa onsdag är det tenta. Herregud. Och så ska jag på introdag på nya jobbet femte maj, det är också lite ångest. Och det faktum att jag inte har en endaste liten resa inplanerad i sommar, det ger mig också ångest.

Denna dag kommer inte skänka mig någon sinnesro, det bara är så.
Men det säger inte att man inte kan försöka styra upp sitt liv. Nu ska jag skriva ner mitt schema i kalendern, sen dra ut och springa och sist men inte minst försöka plugga.


Kul.



Dagen efter dagen före

Kvällen ordnade upp sig igår ändå. Svepte vin hemma och drog till Orvars och drack öl. Vidare fortsatte kvällen på V-dala och Pitchers. Och obligatorisk efterfest. Somnade vid åtta imorse och vaknade upp klockan tio och traskade hem. Hade inga solbrillor. Ville dö.

En jävligt soft kväll men idag är jag så pass bakfull att jag har svårt att äta. När jag har svårt att äta dagen efter, då är det riktigt illa.

Ps. Vill rikta ett särskilt tack till min käre far som bjöd mig på en taxi till Orvars igår när himlen öppnade sig. Föräldrar va? Så jävla bra att ha ändå. Ds.


Tråkigt (upphöjt till tusen)

Vill att den här kvällen ska ta slut. Vill inte sitta hemma och stirra på datorn alternativt kolla på tv med mina föräldrar. Vill vara med någon som kan få mig på bra humör. Typ dricka vin eller så. Men verkar inte bli på det viset. Blir galen. Orkar inte vara ensam just ikväll. Är supermega-pmsig och behöver det här sist av allt.

HATAR att vara ensam om att vilja göra någonting. Man känner sig skadad. Som en alkis, som en såndär som inte har några vänner. Vill också vara hemmakär ikväll, men jag var det igår och en kväll på en helg räcker för mig.

Vet inte om jag ska gråta, gå och lägga mig eller dränka mig i vin.


The darjeeling limited

Alla som inte har sett The darjeeling limited borde se den. Helt underbar film. Älskar Jason Schwartzman och Adrien Brody. Se den, se den, se den!


 


Barnet i mig

Tredje inlägget inom loppet av några timmar, jag vet, det är sjukt. Men det går att förklara. Jag gick upp tidigt imorse och storstädade, vek tvätt och drog ut och sprang. Sen stretchade jag ut varenda kroppsdel och duschade osv osv osv. Nu är jag fullkomligt apatisk. Har inte orkat gå utanför dörren ens. Knappt orkat resa på mig. Har iochförsig jävligt ont i magen, så är inte jättetaggad på att göra någonting. Dagen försvann och här sitter jag med en nystädad lägenhet. Ska äta räkor och dricka vin med mina föräldrar ikväll. Jävligt borgerligt ändå. Jag vet inte ens hur man skalar räkor, så o-borgerlig är jag.


Ni får en till bara för att jag är så schyst.



Jag ser ut som ett lite smårunt barn idag. Känns bra. Kan trösta mig med att jag faktiskt bara tog den där bilden för att testa ljuset.


Nu ska jag se på How to make it in America och tycka synd om mig själv. Bra så.

iPhone

När vi ändå är inne på det där med bilder. Härmed presenteras ett urval av den månatliga iphone-tömningen.



För er oinvigda: såhär ser min naturliga hårfärg ut. Har färgat över den nu.



Förfest i källare innan ssk-gasque.



Min nya kavaj. Köpte den för 600 för någon vecka sen, såg den på rea för 150 kronor igår. Gött liv.

Hängt hos min mormor och morfar har jag också gjort.



Och en obligatorisk vinbild för att avsluta det hela.


Smått

Idag har jag städat lägenheten. Det är inte det lättaste då min mamma har väldigt mycket små små saker överallt. Framförallt grodor. Överallt och ingenstans. Jag gillar inte grodorna så jättmycket. Här är de som jag tycker om.

 



 

 

 

 


Såja

Gud vilket busy life jag har haft de senaste dagarna. Skulle man kunna tro iallafall. Vet inte om det ligger så mycket sanning i det. Jag har mest varit full och bakfull.

Idag har jag dock trotsat bakfyllan och gjort ordentliga saker. Åkte till ackis och skrev ut min hemtenta för att sedan gå till Blåsenhus och lämna in den. Där träffade jag lite klassisar, det ena ledde till det andra. I detta fall sallad och cola på Unico. Sen kom jag på att jag var tvungen att gå hem och tvätta. När jag var vid skatteverket kom jag på att jag hade cyklat ner på stan. Vände om och blev smått gråtfärdig. Sånt händer bara när man är bakfull och längtar efter sin säng.

Nu kom min mamma hem med en marabou till mig. Har aldrig varit lyckligare.
Sängen here i come! (det där var bara töntigt).

Sweet

Det blåser förjävligt ute idag. Därför var jag och malle tvungen att gå på jakt efter ett lä i solen. Vi fann det på Linné. När jag gick på toa gick dörren i baklås. Tydligen gick den att öppna utifrån för någon snäll utbytesstudent hjälpte mig ut efter att jag fifflat med låset i vad som kändes som fem minuter. Jag och malle kände för lite förändring dagen till ära och gick för att handla på systemet i Svava. Så jävla mycket skumma människor där. Väldigt mycket dagdrivare. När jag skulle betala stod det konto medges ej. Har faktiskt aldrig hänt mig förut. Trodde det var fel på kortet när jag sedan (med min coola iphone-app) kollade upp det och såg att jag hade 44 kronor på kontot. Nu får jag användning för min gedigna sparkassa. Den är faktiskt gedigen. 13 000 har jag skrapat ihop under terminen. Gött. När vi gick ut från Svava såg vi en cyklist bli påkörd. Han slog huvudet i marken och jag fick någon sorts sjuksköterskefeeling och sprang fram. Händelserik dag alltså.

Nu ringde carro och ville dra till Snerikes ikväll. Jag bangar inte. PEPPEN.

Dienstag

Mina läppar svider, vet inte varför. Ser sjukt sliten ut idag men mitt hår är fint. Ska sporta kavajen idag och leka fäshön. Försökte mig på läkemedelsräkningen idag men inser hur dålig jag är, blir ledsen och tänker att jag aldrig kommer bli sjuksköterska. Vill bara strunta i det just nu. Ska träffa malle och dricka cola i solen. Ändå värt. Kanske tar jag mig en cigg, fastän jag har "slutat". Det är ju trots allt tisdag.


Ikväll ska jag springa. Imorgon ska jag lämna in hemtenta och äta lunch hos mormor.
Sen ska jag dricka vin och gå ut på lokal. Bra jävla vecka ändå.



Kan någon ta mig till Sthlm och Zara pronto?

Tänk om man fick se ut såhär för en dag:



Förändring

Idag har jag köpt en ny vårjacka. Eller kavaj, om ni så vill. Nu kan våren börja. Det enda jag saknar är en mojito. Kan inte någon ba bjuda mig på det? Kom igen. Nästan så att jag tänker våga mig på att beställa en på någon nation. Jag är ju inte så kräsen. När vi var i Milano spottade alla i glaset och tyckte att mojiton var för stark, vem tror ni drack upp hela på fem röda? Just det.

P länkade just till sin bilddagbok, anno 2008. Herregud, vi levde på bilddagboken då. Så mycket tid, för ingenting. Nåväl. Såhär såg jag tydligen ut i maj detta förträffliga år.


Jag tycker mest att det är läskigt hur mycket man förändras. Och hur mycket man kan förändra sig själv. Genom att gå upp eller ner i vikt, genom att färga håret eller byta klädstil. Jag känner inte alls igen mig själv här. Kan inte komma ihåg att jag sett ut såhär. Så jävla skrämmande.

Måndag

Blev väckt innan åtta imorse av att min granne borrade. Försökte somna om genom att dra upp iPoden på högsta volym, funkade inte alls. Har hamnat i mitt vanliga ledigdag-mode. Blir stressad, seg och deppig samtidigt. Kanske mest för att jag har en fruktansvärt omotiverad dag framför mig. Ska snart ut och springa, sen städa och slutligen plugga MATTE. Herregud.


Ett för övrigt: Gasquen i lördags var jävligt bra. Drack kopiösa mängder alkohol och undrar såhär i efterhand hur jag kunde stå på benen. När jag tröttnade på V-dala mötte jag upp R och hans kompis. Vi gick till Bullit och jag går aldrig dit igen. Sen tog jag en taxi hem för en hundring. Från Stora torget. Vettigt gjort när man har 1000 kronor på kontot.


Sverige

Vaknar av att klockan ringer. Blir arg på den äckligt jobbiga signalen. Glömmer alltid att byta. Ligger kvar ett tag och sneglar ut genom de små hålen i persiennen. Vet inte om det är dagsljus jag ser eller om det bara är att hålen är vita. Jag tycker mig kunna skilja ut om det är sol eller inte, genom dessa hål. Nej, ingen jävla sol idag heller. Men jag är ju faktiskt inte säker. Ligger kvar ett tag och bygger upp förväntningar. Tänker på saker som jag skulle göra om det var sol ute. Jag skulle gå ut och gå eller springa, sen kanske gå förbi Ica och köpa en cola. Skulle kanske gå ner till ån och röka en cigarett. Jag försöker snooza en stund för att behålla förhoppningarna. Det är lönlöst. Är alldeles för nyfiken. Jag går fram till fönstret. Drar långtsamt upp persiennen. Ser asfalten och då vet jag. Den är blöt. Ingen sol idag heller. Vill svära, men håller tyst. Går och dricker kaffe istället.



Diskett

Kommer ni ihåg när man använde diskett? Fan vad gött det var ändå. Man satte in den där lilla rackarn i datorn och det knastrade till sådär härligt. Sen la man över sin lilla fil som skulle skrivas ut i skolan. Var alltid lite avis på dom som hade rosa och blåa disketter. Hade alltid svarta som max redan hade skrivit någonting på. Fick stryka över och hålla på. Skammen.
Sen kom folk på att man kunde "maila sig själv". Minns att jag tyckte att det var så jävla smart. Blev helt lyrisk. Skrev alltid "HEEEEJ!!" till mig själv och tyckte att det var skitkul.
Saknar ändå disketten. Har datorer ens diskettläsare nuförtiden?


L

Jag har skrivit två tredjedelar av min hemtenta och jag älskar mig själv rätt hårt. Älskar mig lite mindre på grund av det faktum att jag åt så jävla mycket makaroner till middag. Mår så j ä v l a illa. Varför jag bara åt makaroner? För att jag var tvungen att laga mat själv idag och det är ungefär så långt mina matkunskaper räcker. Beviset kommer när jag flyttar hemifrån och får skörbjugg (stavning?).


Nu ska jag göra något vettigt. Tv, alltså.



Ops

Var visst meningen att jag skulle börja med hemtentan för en timme sen. Men sen stod P utanför dörren med Valter. Så nu har jag blivit hundsalivsinsmord och biten på. Härligt.


Nu ska jag hetsskriva. PEPP PEPP PEPP.

Ack

Är ändå rätt bra jobbat att gå upp klockan åtta och inte vara klar än. Har inte ens bestämt kläder. Ibland blir det så.

Istället för att ägna tiden åt att göra mig iordning sitter jag och funderar på vart jag vill åka i sommar. Berlin är ett säkert (och underbart) kort. Men jag vill ha något mer. Kanske vill jag åka till Italien. Eller London. Åh, jag vill åka överallt.

Nej nu ska jag lyssna på Oscar Linnros. Kanske mest för att han är så jävla snygg.


Tight

Varför sätter jag mig framför datorn innan jag har tänkt plugga? Jag vet ju att det förstör allt. Man kan inte slita sig härifrån och om man mot förmodan lyckas, ja då är man skitseg och tänker på annat. Jag har världens bästa plan. Har tänkt skriva en tredjedel av tenta idag, en tredjedel imorgon och sista delen någon gång på fredag eller måndag. Den här planen är så jävla bra, men jag kan inte förmå mig till att börja skriva. Jag har tight med tid då både GG och Grey's står på schemat ikväll. Vet inte alls hur jag ska få det till det här. PANIK. Töntigt att jag panikar när det är mer än en vecka till inlämning.

Jag fick iallafall 2338 kronor i skatteåterbäring.

Plus minus noll, alltså. (Plus minus noll av ångest dvs. Det kostar inget att ha ångest så vitt jag vet.)

Lyssna bara


The state the sea left me in

Something

Jag gillar att försvinna bort. Lägga böckerna åt sidan, stänga dörren och sätta på en film. Lägga mig till rätta i sängen och inte alls tänka. Gör det här ofta. Nästa alltför ofta. Borde ha umgåtts med vänner eller iallafall skrivit mer på hemtentan ikväll, men det blev inte så helt enkelt. Jag har sett på Farväl Falkenberg. Jag har en huvudvärk som inte kan mäta sig med den värsta av bakfylla. Vill försvinna bort lite igen. Vet inte vart. Att sova är tråkigt och tv-tablån är tom.

Måste hitta en ipren någonstans nu. Varför har jag inte tänkt på det tidigare?


I want to look inside your head

Undrar mycket över det här med mellannamnen på facebook idag. Tycker att det är så jävla töntigt att folk döper sig själva till lite snitsiga namn, som folk ska tycka är coola. Fastän ingen ingen ingen kallar dem det på riktigt. Tänker på det här med kärlekslåtar, eller musik överlag, varför gillar jag alltid en låt mer när en kille sjunger den? Handlar det om attraktion och sånt? Jag menar, killar kanske uppskattar kvinnliga sångare mer. Hade det varit annorlunda om jag varit lesbisk? Frågar mig också varför man alltid ska behöva bli kärlekskrank. Undrar även varför man äter som mest när man behöver det som minst. Med man menar jag mig själv.

Nu ska jag sluta fundera och fortsätta titta på The dark knight istället.

Hotel Chevalier

Jag har äntligen funnit den. Världens finaste låt (typ) från världens finaste kortfilm (faktiskt sant för att jag inte har sett så många kortfilmer). Har dock varit full båda gångerna jag har sett den, men nu håller jag på att ladda ner den. Jag älskar älskar älskar den här låten. Och Natalie Portman.






Jag var tolv och jag bröt för att göra dig stolt

Ångestkänslan har kickat in. Imorgon börjar skolan igen och idag ska det pluggas. Har på något sätt lyckats ignorera allt plugg under hela påsken. Den 28 april har jag en läkemedelsräkningstenta som kräver 100% rätt. Det gör ont i magen. Men jag tänker inte sätta mig och hetsa med det nu, för är det något jag vet så är det att jag inte kan sitta själv och "läsa" matte. Jag väntar till mina compadres är tillbaka i stan.
Men pedagogikplugget kan jag inte skjuta upp. Måste läsa om handledning idag. På onsdag får vi ut hemtentan. skriver jag klart den på några dagar är jag i princip ledig i en vecka. Gött eller?

Det som lyser upp denna dag är att jag har laddat ner Snabba cash. Det är en Telesync (?), antar att det är samma sak som screener. Kvaliteten är förjävlig, men jag måste se den. Faktiskt.


Jag tänker inte ens kommentera det faktum att det snöar ute. Även om jag just gjorde det.


Domingo

Jag har haft en alldeles förträfflig dag. Jag har druckit cola i solen med carro och malin, promenerat till carro, handlat på ica lutis som jag älskar men aldrig får göra eftersom det ligger så långt bort från mig, lagat mat hos carro (fast jag hjälpte kanske inte till så mycket), ätit mat hos carro, wikipedat för att lära mer om länder och gamla krig, tittat på Leo av Josef Fares och den var faktiskt inte särskilt bra, druckit vitt vin som smakade exakt som rödvin, pratat mycket, promenerat in till stan med malin och lämnat tillbaka filmen som vi hyrde.

Nu har jag läst bloggar och vill nästan se Fantastic Mr. Fox en gång till för att den var så himla bra. Men det får bli en annan gång. Ska försöka underhålla mig med något random play-program. Kanske Solsidan.

Bra dag, som sagt.


030310

Gillar den här dagen. Är totalt ambivalent och vet inte alls vad jag vill göra, vilket resulterar i en väldigt spännande dag. Allt kan ju hända. Antingen lägger jag mig i sängen och kollar på Fantastic mr. Fox eller så gör jag mig fin och tar en fika med någon trevlig. Ett som är säkert är att jag inte kommer plugga. Har egentligen en överhängande ångestkänsla för att jag inte pluggar någonting, men det får lösa sig tänker jag. Imorgon ska jag läsa lite i min bok. Förhoppningsvis.


Astråkigt just nu. Har inga djupa tankar att dela med mig av. Hade en jävligt rolig fylla i fredags. Kom hem klockan sju igår morse och trodde att jag skulle spy över påskbordet senare på eftermiddagen. Min största framgång är att jag har kommit på att jag ska sluta spendera 90% av kvällen på dansgolvet. Det blir mycket roligare då.
Nä, nu ska jag sms-spamma mina vänner och kolla på Fantastic mr. Fox. Gött ändå.



Väldigt mycket modeblogg

Har förgäves försökt hinta för min pappa att jag verkligen inte vill lämna tillbaka dessa skor, men att jag måste på grund av min ekonomi. Han förstår aldrig riktigt att han ska säga "men jag kan betala dom". Så, jag har fortfarande inte bestämt mig. Ni kan få rösta. Är dom ett par keepers?





Och just det. Det här är min klänning till gasquen. Hiss eller diss?


 

 


Smart

Jag tryckte nyss mer än hälften av en Lindt intense mint på mindre än tio minuter. Det har aldrig hänt mig förut, och jag är ändå mästaren av hetsätning. Det måste vara några hormoner. Eller så är jag bara jävligt sockerberoende. Nu mår jag illa.

Min dator är så JÄVLA seg. Det är nästan så att man tror att den ska dö närsomhelst. Det tar ungefär en minut att komma in på en hemsida. Och när man skriver saker tar det flera år innan dom kommer upp på skärmen. Som just nu faktiskt. Jag skriver i ultrarapid men bokstäverna radas upp i efterhand på ett nästan magiskt vis. Hatar det. Som tur är kommer min käre broder hem på lördag. Då får han styra upp det här.


Nu ska jag lägga mig i sängen och ha ångest för att jag just köpt ett par skor jag inte har råd med* och för att jag inte pluggar som jag borde.


* Jag är asfattig och har verkligen inte råd att köpa ett par skor för 400 som ser ut som ett par jag redan har min ägo. Det som skiljer dem är typ klacken och materialet, i princip. Jag får gå med svansen mellan benen och lämna tillbaka dem imorgon. Jag avskyr att lämna tillbaka saker. Men det här är ett nödfall.

P to the arty

Nu har jag fått jobb. Jag ska på introdag på ett boende den femte maj. Det känns så jävla jävla bra att veta redan nu att jag har ett jobb och att min inkomst i sommar alltså inte kommer vara obefintlig.
Det är väl ungefär det som är bra just nu. Mår inte alls bra idag. Har huvudvärk som gör att gör att hela kroppen känns tung. Har ont i halsen och känner mig helt uttorkad. Jag skulle lika gärna kunna ha varit ute igår, så känns det. Illa.

Nu kollar jag på Nyhetsmorgon och undrar vem som har tid att kolla på det?
Sänds ju på sämsta tiden. Det skulle börja typ klockan fem, då skulle man ju hinna kolla innan jobbet/skolan.
Inte för att jag vill se det, men jag tänker på pöbeln. Det ska man alltid göra.

Ska dricka lite kaffe nu och förbereda mig mentalt inför mitt gynbesök.
Nä, ska inte göra ett klamydiatest. Bara försöka tigga till mig starka starka värktabletter mot min mensvärk.
Piller är livet.

RSS 2.0