Inte så jävla kul

Bor man i Uppsala förväntas man ha en uttalad åsikt om Stockholm och stockholmare. Antingen så hatar man - eller så älskar man. Jag har hamnat någonstans där mittemellan. Stockholm har bättre shopping och förmodligen bättre uteliv. De har mer av allt helt enkelt. Stockholmarna brukar anses dryga och det stämmer oftast till en viss procent. Fast det där är ju inte sant, och det vet vi ju. Egentligen finns det bara en sak som får mig att ogilla Stockholm. Och det är deras slang. Man "förar" alternativt "värmer" i "Challes" (slang för Charlie, så klart) "lägga". När man är "måttligt dragen" tar man en "bulle" in till stan. Där "tjackar" man några "järn" alternativt några "bärs". Sedan blir det till att "veva" på dansgolvet. Till slut blir det fyllekäk på "Sleven". Hela kvällen har man självklart "sportat" sitt senaste inköp i klädväg.
Var får de alltifrån? Det är ju så jävla fult. Det är fult på ett ledsamt sätt. Tillochmed norrländska ordversioner är charmigare.
Och det roligaste av allt är att de ofta se ner på göteborgarna på grund av deras förkärlek för ordvitsar. Men liksom, vafan? Att tjacka en bulle? Är det så vi ska ha det? Hellre dör jag.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0